Behövs ett glasmästeri

Hej på er! Visste ni att man mellan åren ska byta ut sina fönster rutor för att kvaliteten sänks efter några år? Jag hade inte den blekaste aning om det här utan det var min pappa som berättade det för mig nu när han var på besök hemma hos mig i Lund, så därför tänker jag nu ringa till ett glasmästeri för fönsterbyten. För mig har ett fönster bara haft två egenskaper, att man ska kunna kolla ut och att man ska kunna vädra. Mycket mer än så har jag inte tänkt på. Det är något som vi alla har och det är inte så konstigt med tanke på att vi måste få in ljus i hemmet. Jag tror inte det finns någon som önskar att de bodde i ett hem utan fönster. Men tydligen så har fönster en livslängd och det är för att efter tag så stänger de inte ute kylan lika bra längre, vilket är anledningen till att jag ibland funderar på varför det är så kallt i mitt hem. Jag har elementen på högsta värme men det hjälper inte och när pappa var här i Lund så förklarade han för mig att fönsterna inte var lika täta längre. Det märktes väldigt tydligt när jag själv ställde mig vid ett fönster, då kunde jag känna hur det drogs in kalluft. Om det inte är tätt så försvinner så klart den varma luften ut, det säger sig självt. Så ett glasmästeri och sen ska jag nog kunna få upp lite värme här hemma också. Det är bra att ha farsan på besök emellanåt, han besitter på en hel del kunskaper som inte jag gör och har hjälpt mig väldigt mycket. Utan honom hade jag aldrig vetat att det behövdes ett glasmästeri för att få upp värmen till exempel.